Change perspective

Als we altijd doen wat we altijd deden, dan krijgen we wat we altijd kregen”.

Einstein

Ik was tevreden met mijn relatie, vriendengroep, werk, hobby’s, vakanties, totdat dat door fysieke en mentale klachten veranderde.

Ik kwam met Marcel in contact. Hij stelde vragen, benaderde al mijn vragen en twijfels op zo’n andere manier, dat was ik niet gewend. Hij benoemde het als ‘ruis op de lijn’. Hij legt het uit en benoemd het dat er onverwerkte problemen, issues uit mijn familiesysteem waren die ik in me op had genomen. Hierdoor werd mijn leven zwaarder dan nodig. Marcel legde uit dat ik altijd een keuze heb om het zo te laten, maar mijn eigen behoefte me verder te ontwikkelen zorgde ervoor dat ik het anders ging aanpakken, change my perspective.


Ik ben een geboren accountmanager: werk graag met targets en wil presteren; laat anderen graag zien dat ik succesvol ben en voor de organisatie een mooie omzet genereer. Dat ik er soms wat minder goed door slaap vind ik bij mijn betrokkenheid en verantwoordelijkheid horen, daar heb ik wel die extra spanning voor over. Althans: Totdat mijn vriendin het beu was dat ik het nergens anders meer over kon hebben dan werk en ik niet eens precies wist wat zij voor interesses had.

Dat was heel confronterend!

Ik keek te eenzijdig. Er moest iets veranderen, change perspective, ik wist alleen niet hoe.

Door in gesprek te gaan met Marcel leerde ik inzien dat wat ik deed voortkwam uit dingen die er in mijn levensloop gebeurd zijn, het verleden had me gevormd, zowel in positieve als negatieve zin. Hij leerde me dankbaarheid te tonen voor wat het leven me tot nu toe heeft gebracht en gaf inzicht in wat ik er kon. Hierdoor kreeg  ik vanzelf een andere focus op de persoonlijke targets  die ik wilde gaan halen. Ik ben meer gaan samenwerken om mijn doelen te behalen, gaan samenleven, aandacht en liefde in te zetten, waardoor succesvol zijn een andere betekenis heeft gekregen.


contact