Groei

GROEI

Elke dag hetzelfde ritje naar mijn werk, dezelfde mensen met wie ik te maken had, dezelfde taken. Steeds maar weer uit gaan van het gevoel dat ik de inspirator moet zijn.

Wie heeft aandacht voor mij?

Hoe doe ik ertoe?

Hoe doen we er met ons team toe?

Ik wilde met inspiratie werken en vol tevredenheid thuiskomen, energie en tijd over hebben voor mijn kinderen en hobby’s.

Marcel heeft me kennis laten maken om met een mooie manier naar mijn leven te kijken: ik heb een levenspad te bewandelen, dus ook op mijn werk. Ik léér door de situaties die me in het leven en dus ook op mijn werk ten deel vallen, op te pakken. Ik merk dat ik hierdoor heel veel geleerd heb en enorm ben gegroeid.

Ik had al vaker gedacht dat ik het weleens anders wilde, maar had er niets mee gedaan. De consequenties van deze vraag hebben me lang bezig gehouden: welke invloed hebben die op mijn financiële verplichtingen, mijn gezin, kinderen en ons huis. Ik voelde dat ik iets hoog te houden had naar vrienden en familie. Ik had mooie kansen gekregen bij mijn werkgever, die kon ik toch niet zomaar en ondankbaar aan de kant schuiven?

Maar ik wist ook; zo wilde ik het niet meer!

De gesprekken met Marcel hebben ervoor gezorgd dat ik weer met liefde ging werken. Daar ging aan vooraf dat ik de liefde voor mezelf terug moest vinden:

  • waar word ik nou blij van,
  • waar wil ik voor gaan,
  • welke passie voel ik,
  • wat heb ik te doen in dit leven,
  • hoe kan ik van betekenis zijn?

Een belangrijk onderdeel van het traject was om te kijken naar wat het werk me gegeven heeft als mens; hoe en waar ben ik (in) gegroeid? Marcel benoemt dit als dankbaar zijn voor wat je meemaakt, omdat het je iets nieuws brengt. Ik zag door de gesprekken met Marcel dat tegenslagen me kansen gaven om ervan te leren. Wat me het meest bij is gebleven is dat kritische medewerkers me juist spits hielden in mijn overtuigingen hoe we samen iets kunnen realiseren en dus een kans bieden in plaats van een tegenslag.

Marcel heeft het over gidsen of begeleiders die we allemaal om ons heen hebben, zo concreet hoeft het niet voor mij, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen.

Terugkijkend is het logisch wat ik in mijn werk tegen kom, dat het inderdaad het juiste moment was om erover na te denken, dat ik er ook soms niet áán wilde en daardoor bewust signalen niet wilde zien.

Ik heb een levenspad te bewandelen, dus ook op mijn werk. Het werd door dit traject vanzelfsprekend dat ik verder ben gaan kijken en op een plek terecht ben gekomen waarin ik zowel uitdaging als inspiratie voel voor mezelf en anderen. Ik heb weer energie en kom niet meer moe, maar tevreden thuis en heb energie over voor de kinderen en mijn hobby’s.