Wie is Marcel?

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: We hebben allemaal een levensopdracht die er toe leidt dat we in situaties komen met de bedoeling ervan te leren, als voorbereiding op het vervullen van die levensopdracht. Dus alles wat we ‘op ons pad tegenkomen’ helpt ons daarbij.
We groeien dan als mens en verrijken ons. Zowel privé (met levensvragen) als op ons werk (werk gerelateerde vragen); het zijn allebei onderdelen in ons leven die ons verrijken en laten groeien. 

Groei van mensen en organisaties

Mijn arbeidsverleden stond in het teken van groei van mensen en organisaties. Na mijn loopbaan in de hulpverlening volgde ik opleidingen arbeids- en organisatiepsychologie en strategisch management. Naast mijn werk als directeur van een middelgroot bedrijf legde ik mij toe op management, coaching, training en advies. Want daar ligt mijn kracht.
Tijdens het ziekteproces van mijn vader vertelde hij me :”Jongen, als je geboren wordt is een pad al voor je uitgestippeld”. Omdat ik deze woorden niet kende van mijn vader werd ik er enorm door getriggerd en bleek na zijn overlijden dat ik erdoor op een pad gezet was. In mijn zoektocht wat ik ermee kon werd duidelijk dat ik contact kan maken met gidsen/begeleiders en aan hen info kan vragen over wat iemand op dat moment nodig heeft om zijn/haar weg naar het pad te volgen. Door verdere scholing kan ik zowel levens- en organisatie gerelateerde vragen begeleiden.

Ik geloof in de mens als basis van het vervullen van zijn/haar levensopdracht.

En daar hoort ook werk bij. Sterker nog mensen zijn de basis van een organisatie en de organisatie is een onderdeel van de samenleving. Dus als je als organisatie ertoe wilt doen, dan begint het bij de medewerkers, van laag tot hoog.
Iedereen wil graag het beste uit zichzelf halen, zowel privé als in het werk. In mijn werk merk ik dat als ik mensen op een spoor zet ik het beste in mijzelf naar boven haal. Dat motiveert en inspireert me enorm, zowel bij levensvragen als in mijn contacten met organisaties. Dan ontstaat er een match waarin ik we veel bereiken.

Mensen willen voldoening ervaren en ertoe doen. Dit kan in een organisatie door een optimale samenwerking met elkaar en gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. In balans met mens en maatschappij doet jouw organisatie ertoe. Waardoor jouw organisatie kan groeien tot een gezond, krachtig en maatschappelijk verantwoord geheel binnen de samenleving: de organisatie die je morgen wilt zijn. In mijn jarenlange ervaring blijkt dat dit een enorm draagvlak creëert onder de medewerkers van hoog tot laag. Dat is een enorme verrijking die uiteindelijk klanten en afnemers ook gaan merken. Zij hebben daarom graag met jouw organisatie te maken. Dat is mijn grootste doel want dan hebben jullie een enorme winst gerealiseerd! Naar binnen en naar buiten. Geweldig toch!