Mens

contact

Waarom ik naar marcel ga

Waarom ik naar Marcel ga?

Eigenlijk omdat mijn vrouw het me adviseerde. Ik las weleens wat over dat er ‘meer is tussen hemel en aarde’ maar door de gesprekken met Marcel realiseer ik me dat ik een onderdeel ben van een groter geheel en zijn er zoveel veranderingen in mijn leven gang gezet.

Ik praat eigenlijk alleen met mijn vrouw over deze spirituele dingen, niet met anderen en zeker niet met andere mannen.

Het eerste gesprek met Marcel was een eyeopener: hij gaf me uitleg waarom ik soms last had van stress, van de spanning die ik met mijn ouders heb, het verzet dat ik soms voel en ervaar bij mijn leidinggevende en ook waarom ik het soms lastig vond om mijn kinderen op te voeden.

Het inzicht dat Marcel gaf heeft me veel duidelijk gemaakt, anders tegen de situaties aankijken heeft me geleerd te snappen dat het me iets te zeggen heeft, waardoor ik het op een nadere manier mag proberen. In eerste instantie schrok ik daar wel van, want ik wil liever zelf grip hebben op wat me overkomt.

De eerste gesprekken hebben we zeer down to earth gesproken over wat me bezighield, wat ik daarvan leerde en hoe meer ik daardoor over mezelf te weten kwam, hoe meer ik snapte dat ik dat ook als een soort ‘grip’ kan zien. Het viel me op dat hij een uitleg kon geven voor de dingen die er gebeurden, het in een groter en ander perspectief plaatste en vanaf dat moment, dat we naar duidingen gingen kijken, realiseerde ik me dat ik een onderdeel was van een groter geheel. Dat dit  los staat van de organisatie waar ik werk, het gezin waar ik uit kom en het gezin dat ik nu heb, mijn vriendengroep, de straat, etc.

Dat iederéén hier een onderdeel van is en dat we elkaar nodig hebben om te leren.

Naar buiten toe communiceer ik dit nog niet, dat laat ik nu nog even zo, dat vind ik wel zo veilig; ik voel er nog niets voor om anderen mijn uitleg te geven voor wat ik bij Marcel doe.

Verderop in het traject ben ik zelf duidingen gaan zien, gaan snappen én voelen dat er meer is dan in ik kan bevatten tussen hemel en aarde. Marcel noemt het het universum en heeft gidsencontact, dat vind ik nog moeilijk te bevatten (al ontken ik het bestaan niet).

Het fijne was dat ik Marcel tussen de gesprekken door gewoon kon appen, mailen of even kort bellen, dat maakt hem het erg toegankelijk voor me.

 

Peter

Waarom ik naar Marcel ga

Waarom ik naar Marcel ga?

Marcel weet een link te leggen tussen het spirituele en het alledaagse.

  • Waar vind ik antwoorden op mijn vragen?
  • Waarom maak ik deze dingen mee?
  • Wat heeft het leven me te bieden en hoe ik ervan kan leren?
  • Hoe kom ik tot een groei die ik snap?

De gesprekken  met Marcel hebben me veel opgeleverd. Lees meer

Geleidelijk heb ik leren kijken naar de functie van mensen die ik op mijn levenspad tegenkom, van tegenslagen, van leuke dingen en dat hierin kansen zitten. Hierdoor heb ik geleerd het beste uit mezelf te halen.

Marcel legde me uit dat ik bij tegenslagen achterover mag leunen om te zien wat er gebeurd, in mijn omgeving, met mij en hoe ik erop kan reageren zodat ik er van kan leren. Ik heb ervaren dat het dan allemaal zoveel makkelijker gaat.

Een traject bij Marcel maakt me blij, ook al heb ik soms heel wat voor mijn kiezen gekregen. Ik begrijp het nu en zie dat ik er vat op kan krijgen: het gaat allemaal om mij en de ander,  dat we de wereld een stuk mooier maken, te beginnen bij mezelf.

Marcel gaf een reading, wat voor mij een manier was om te begrijpen dat ik ‘op weg’ ben en dat ik een pad bewandel waardoor ik snap dat de dingen die gebeuren nodig zijn; ik word geholpen op mijn weg, of je het nu levenspad, levensweg of levensopdracht noemt. Hij vertelde me over mijn levensthema en toen snapte ik ineens veel beter waarom er dingen zijn die me ‘gebeuren’ en ‘overkomen’.

Ook de healing die hij inzette was erg ondersteunend. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik kon verwachten, maar ik voelde dat ik het nodig had en dat het me kon ondersteunen,. Ik ben hierdoor een stuk rustiger geworden, ik bekijk de dingen die mij en mijn gezin ‘overkomen’ met een soort rust die ik niet kende van mezelf, ik reageer veel minder overhaast en ben meer mijn gevoel gaan volgen.

Tijdens het traject is het fijn dat ik Marcel kon appen, mailen en soms even mocht bellen om kort wat dingetjes uit te wisselen die ik wilde snappen, er gebeurt namelijk veel tussen de gesprekken.

Dat hij een familieopstelling inzet om, wat hij noemt, ‘de ruis van de lijn’ te halen, was niet onbekend voor me en dat gaf veel lucht en ruimte. Het leek ineens alsof ik meer voor mezelf mocht beslissen in plaats van voor anderen.

Voor mij was ik 2018 hierdoor het jaar van de verandering!

Marieke